Matstudio S20 laddar för O-Ringen.

O-Ringen skapar intäkter och affärsmöjligheter

Sveriges största orienteringsäventyr O-Ringen arrangeras i Höga Kusten nästa år. Över 20 000 personer beräknas strömma in till Örnsköldsvik under en veckas tid. Förväntningarna är stora inför vad som komma skall.

– Vi får ta i från tårna, säger företagaren Kicki Häggström vid Matstudio S20.

Mellan 21 och 27 juli 2018 kommer Örnsköldsvik att sjuda extra mycket av liv. Och av tusentals orienterare, från motionär till elit. O-Ringen hölls för första gången 1965 i Skåne. Inför kommande år och den 53:e upplagan finns rutin, likaså en mängd förväntningar. Inte bara hos tävlingsdeltagarna.

 

Kicki Häggström driver, tillsammans med Johan Lundström, Matstudio S20.

– Vi får ladda med mycket sallad, de som kommer hit är nog nyttiga människor.Till deras anhöriga kan vi erbjuda annat, säger Kicki Häggström.

Påfyllda lager, extra personal och utökade öppettider är några av tankarna hos ägarna.

– Att O-Ringen kommer hit är bara positivt, det är kul när något händer. Det här kan sätta Örnsköldsvik på kartan och ge ringar på vattnet, Kicki Häggström.

 

Alla deltagarna ha ska ha någonstans att bo. Men var varierar. Mats Hörnfeldt kommer att hyra ut sin fastighet i Högland, med två lägenheter, under O-Ringen.

– När jag fick höra om möjligheten att hyra ut som privatperson då tänkte jag direkt ”Det är klart att man ställer upp”. Mellan 15 och 20 personer får plats i mitt hus, har de hund går även det bra.

 – Jag har funderat på att köpa några gamla cyklar, det tar ju bara 10 minuter från Högland till stan, säger Mats Hörnfeldt.

 

Uthyrningen kommer att generera ett antal tusenlappar extra, Mats räknar mellan 150 och 200 kronor per bädd och natt. Vad pengarna ska gå till är oklart, likaså var hyresgästerna och hyresvärden ska ta vägen.

– Jag kanske åker iväg en vecka eller så stannar jag här och bor hos någon bekant. Det löser sig.

 

 

Text: Sofia Göth
Foto: Devocy

Om Evolve

Vi har mycket att vara stolta över i Örnsköldsvik. I webbmagasinet Evolve berättar vi om delar av den positiva utveckling som sker här.
Evolve ges ut av Örnsköldsviks kommun.

Frågor om innehållet

Helén Sahlin | 0660-887 53 | helen.sahlin@ornskoldsvik.se

Sven Alveryd | 0660-887 16 | sven.alveryd@ornskoldsvik.se

Fredrik Holmgren | 0660-887 57 | fredrik.holmgren@ornskoldsvik.se

Ansvarig utgivare

Helén Sahlin

Text och produktion

Örnsköldsviks kommun i samarbete med Devocy Communication | 0660-177 00 | www.devocy.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto och film

 Devocy där inte annat anges

Omslagsbild: Ludwig Arnlund