Varvskajen – attraktivt läge vid havsfjärden

Örnsköldsvik omfamnar på ett vackert sätt Örnsköldsviksfjärden som sträcker sig ända in i Inre hamnen.
Nu finns planer på att låta staden utvecklas även längs den västra stranden av fjärden.

Att bygga vid vatten är attraktivt för de flesta. Och Örnsköldsviks unika läge runt fjärden inbjuder till intressanta byggprojekt. Så här långt har bostadsområden vuxit fram längs östra stranden, Fjällräven Arena på Framnäsudden och bygget av Marcus Näslunds Strandkajen som just nu pågår i Inre hamnen.

 

Nu vill kommunen även utveckla den västra stranden, området som kallas Varvskajen. Bostäder, kontor, handel, restaurang och ett promenadstråk är några av alternativen för de attraktiva tomterna.

 

– Det är fortfarande stor efterfrågan på centralt placerade bostäder i Örnsköldsvik, säger Marcus Elfving, fastighetsstrateg vid Örnsköldsviks kommun Vi tror att just det här området skulle passa utmärkt för såväl lägenheter som för kommersiella verksamheter i form av kontorslokaler, restauranger och handel.

 

Och intresserade entreprenörer finns. Ett stockholmsbaserat fastighetsbolag har redan skrivit markanvisningsavtal för ett seniorboende i bostadsrättsform på kajen. Det ska bli ett boende för aktiva seniorer som vill ha nära till centrala stadens utbud av nöjen.

 

 I övrigt är möjligheterna fortfarande öppna. Inte mindre än sju byggnader syns på den preliminära förslagsskiss som kommunen tagit fram för att visa områdets potential (se bild).

Visionen är att hitta fler privata exploatörer som vill satsa i området, inte som enskilda exploatörer utan gärna i form av en sammanhållen satsning. Tre till fem privata aktörer skulle bli en bra grupp för att skapa ett aktivt och attraktivt område som

Kommunen har också tagit fram en film som visar områdets potential.

 

Text: Jessica Andersson
Film: Loveframe AB/Arctic Factory AB.

Om Evolve

Vi har mycket att vara stolta över i Örnsköldsvik. I webbmagasinet Evolve berättar vi om delar av den positiva utveckling som sker här.
Evolve ges ut av Örnsköldsviks kommun.

Frågor om innehållet

Helén Sahlin | 0660-887 53 | helen.sahlin@ornskoldsvik.se

Sven Alveryd | 0660-887 16 | sven.alveryd@ornskoldsvik.se

Fredrik Holmgren | 0660-887 57 | fredrik.holmgren@ornskoldsvik.se

Ansvarig utgivare

Helén Sahlin

Text och produktion

Örnsköldsviks kommun i samarbete med Devocy Communication | 0660-177 00 | www.devocy.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto och film

 Devocy där inte annat anges

Omslagsbild: Ludwig Arnlund