Skattjakten - en populär aktivitet för barnen.

Örnsköldsvik - en härlig och tryggare sommarstad

I spåren av coronapandemin har Cesam, handlare, caféer och restauranger arbetat hårt med att finna trygga lösningar för invånare och besökare. Örnsköldsvik är en sommarstad och även om det nu är andra tider, så finns det en hel del, att upptäcka och göra i stan även i sommar.

Förutom den årliga skattjakten för barn 15/6 – 15/8 i Örnparken och museiparken, så bjuds det varje onsdag 12:00 – 14:30 i juli, på underhållning på Stora Torget. Det är musikerna Patrik Forslund, Fredrik Forsberg och Sara Karlsson som fått uppdraget att liva upp stan med en blandad repertoar av ljuva toner.

Den exklusiva minigolfbanan står nu helt klar och är definitivt värd ett besök i sommar. Likaså den fina citylekparken och skateparken som är favoriter hos barnen.

En rad caféer plussar extra för att köpa ”ta med sig fika” hos dem, som kan avnjutas i någon av de vackra parkerna eller längs strandpromenaden.

Butikerna i stan har öppet hela sommaren och har arbetat för att finna lösningar för en tryggare shoppingupplevelse. Likaså restauranger har arbetat med att skapa större mellanrum mellan borden, införa bordsservering med mera.

Örnsköldsvik är en underbar sommarstad att uppleva. Om bara var och en tar sitt ansvar att hålla avståndet och visa omtanke för andra och varandra, så kan vi alla se fram emot en härlig sommar.


För mer information
www.cesam.nu

Text: Sven Alveryd

Foto: Håkan Nordström

Om Evolve

Vi har mycket att vara stolta över i Örnsköldsvik. I webbmagasinet Evolve berättar vi om delar av den positiva utveckling som sker här.
Evolve ges ut av Örnsköldsviks kommun.

Frågor om innehållet

Helén Sahlin | 0660-887 53 | helen.sahlin@ornskoldsvik.se

Sven Alveryd | 0660-887 16 | sven.alveryd@ornskoldsvik.se

Fredrik Holmgren | 0660-887 57 | fredrik.holmgren@ornskoldsvik.se

Ansvarig utgivare

Helén Sahlin

Text och produktion

Örnsköldsviks kommun i samarbete med Devocy Communication | 0660-177 00 | www.devocy.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto och film

 Devocy där inte annat anges

Omslagsbild: Ludwig Arnlund