Stekhett i Inre hamnen

Två nya restauranger och en butik för en aktiv fritid kompletterar och knyter effektivt ihop vackra Örnsköldsviksfjärdens båda sidor till ett attraktivt stråk att promenera längs.

Örnsköldsviks Inre hamn har de senaste åren fått ett rejält ansiktslyft, med hotell, vandrarhem, en upprustad kaj och båthamn samt restauranger och pubar längs vägen. De senaste etableringarna i området är kvarterskrogen The Chef, á la Carte-restaurangen Strandkaj Kök & Bar och butiken Övik Marina & Motor som flyttat in i kvarteret Strandkajen.

The Chef och Strandkaj Kök & Bar öppnade redan under våren och har sedan dess fått mycket positiv respons från både Örnsköldsviksbor och besökare från andra orter.

– Det känns verkligen kul att kunna erbjuda det här till stan. Och det är jättemånga som kommer hit och säger att de är glada över helheten här nere. Att det här fina i Örnsköldsvik tas hand om och vi kan visa upp det för folk som kommer hit. Det har verkligen blivit ett stråk här hela vägen. Och den feedbacken är såklart rolig att få, säger Emelie Göransson, restaurangchef på Strandkaj Kök & Bar.


Strax intill ligger kvarterskrogen The Chef By The Sea, där ägaren Ante Westermark tar emot. Han känner igen sig i Emelies beskrivning.

– Vi har sedan tidigare en restaurang i Nordmaling och har länge velat öppna en i Örnsköldsvik också. När Marcus Näslund ringde och gav oss den här möjligheten var det bara att säga ja. Det är en dröm som går i uppfyllelse. Och hittills har det gått över förväntan. Vi öppnade i en knepig tid på grund av corona, men med vissa anpassningar genom bland annat bordsplaceringar har vi kunnat ta emot gäster från det att vi öppnade dörrarna.

Ante Westermark ägare av kvarterskrogen The Chef, Andreas Sjödin som äger Övik Marina & Motor och Emelie Göransson, restaurangchef på Strandkaj Kök & Bar.

Mitt emellan de båda restaurangerna öppnar Övik Marina & Motor en butik där de kommer att ha försäljning och uthyrning av utrustning för en aktiv fritid, exempelvis cyklar, vattenskotrar och sånt som hör till. Andreas Sjödin är ägare till den nya butiken.

– Det känns fantastiskt roligt, både att få vara med och utveckla det här området och att göra Örnsköldsvik natur och skärgård mer tillgängligt. Det är något som vi vurmar för. Vi har en del olika ben att stå på. Det handlar om kläder och utrustning för ett marint friluftsliv, uthyrning, men även charter- och eventverksamhet. Vi kommer att känna oss för och utveckla konceptet allt eftersom.


Text: Jessica Andersson

Film: Ludwig Arnlund

Om Evolve

Vi har mycket att vara stolta över i Örnsköldsvik. I webbmagasinet Evolve berättar vi om delar av den positiva utveckling som sker här.
Evolve ges ut av Örnsköldsviks kommun.

Frågor om innehållet

Helén Sahlin | 0660-887 53 | helen.sahlin@ornskoldsvik.se

Sven Alveryd | 0660-887 16 | sven.alveryd@ornskoldsvik.se

Fredrik Holmgren | 0660-887 57 | fredrik.holmgren@ornskoldsvik.se

Ansvarig utgivare

Helén Sahlin

Text och produktion

Örnsköldsviks kommun i samarbete med Devocy Communication | 0660-177 00 | www.devocy.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Foto och film

 Devocy där inte annat anges

Omslagsbild: Ludwig Arnlund